052-6822930 
 
     Galerij


 
     Kontakt


 
 
 

Wie zijn wij? & Onze wijn


 
De boerderij is in 1999 opgericht en maakt deel uit van de zogenaamde 
"Hitjashvut Bodedim" (individuele nederzettingen) aan de "Negev Wijnroute". De boerderij is een familie bedrijf, dat geleid wordt door Moshe en Hilda Zohar. Moshe komt oorspronkelijk uit Eilat, en Hilda is van Nederlandse afkomst.
 
In de zomer van 1999 zijn 2 hectaren druiven geplant om wijn te maken, Cabernet Sauvignon en Merlot. De wijngaard ligt in het dal van Nahal (droge rivier) Boker in de heuvels van de Negev, op 550 meter boven de zeespiegel. Het bijzondere klimaat in deze omgeving  – warm en droog gedurende de zomer, koud in de winter – is bij uitstek geschikt voor de wijnbouw.
 
Behalve de wijngaard omvat de boerderij olijfbomen, een boomgaard met fruitbomen, granaatappels en sinds voorjaar 2013, een groenten tuin.
De druiven, het fruit en de groenten worden biologisch geteeld zonder gebruik van pesticiden.
 
Sinds 2011 heeft de boerderij een "wijnkelder", waar circa 32 verschillende soorten wijn worden gepresenteerd. Deze wijnen worden geproduceerd door een aantal kleine wijnmakerijen in de omgeving.
De "wijnkelder" is dagelijks geopend voor wijnproeven en verkoop van wijn.
Check-in moet worden geregeld op voorhand! 
 
 Tevens bevindt zich naast de "wijnkelder" een kleine "boerderijwinkel" met verschillende produkten (zoals olijfolie, confitures, woestijn kruiden, heerlijke zeep, keramiek ed.) van de boerderij zelf of van kleine producenten uit de omgeving.

 
 
   nieuws


 
    Kontakt Accomodatie Onze wijn